Коста Димитровски e Директор на прием во осигурување во Кроација – неживот. Со своето дваесетгодишно искуство во осигурителната индустрија, тој располага со импресивни вештини за преговарање и деловно планирање, како и презентациски и аналитички вештини. Во тимот на Кроација Осигурување е од август 2021 година и оттогаш, благодарение на неговата посветеност и знаење, компанијата го има зацврстено нејзиниот статус како истакнат „играч“ во осигурителниот сектор.

На позицијата е од: 2021 година