Мелита Гугуловска е на чело на Сава Осигурување повеќе од 18 години, на позицијата Генерален Директор од 2022, а претходно на позицијата Извршен Директор на компанијата. Под нејзино водство компанијата ги бележи најголемите успеси и е постојано во самиот врв на осигурителниот пазар, додека брендот станува препознатлив како модерна, динамична и високо респектабилна компанија.

На чело на компанијата од: 2022 година