Дритон Азизи е веќе долги години на чело на осигурителната компанија Uniqa, која под негово водство бележи одлични резултати, зацврстувајќи се на самиот врв на домашниот осигурителен пазар. Компанијата под негово водство стана препознатлива по широкото портфолио продукти достапни за сите потрби на граѓаните.

На чело на компанијата од: 2011 година