Борче Богески е преку 15 години Директор на Финансискиот сектор на Уника. На позицијата на Член на Управниот Одбор на компанијата доаѓа во 2021 година. Според него, финансиската стабилност е најважниот елемент во исполнувањето на мисијата и визијата на Уника, која не е променета од нејзиното основање: „Ризиците кои не можат да се чуваат само поединечно се споделуваат на рамениците на нашата заедница.“

На позицијата е од: 2021 година