Борче Богески

Борче Богески е преку 15 години Директор на Финансискиот сектор на Уника. На позицијата на Член на Управниот Одбор на компанијата доаѓа во 2021 година. Според него, финансиската стабилност е најважниот елемент во исполнувањето на мисијата и визијата на Уника, која не е променета од нејзиното основање: „Ризиците кои не можат да се чуваат само […]

Дритон Азизи

Дритон Азизи е веќе долги години на чело на осигурителната компанија Uniqa, која под негово водство бележи одлични резултати, зацврстувајќи се на самиот врв на домашниот осигурителен пазар. Компанијата под негово водство стана препознатлива по широкото портфолио продукти достапни за сите потрби на граѓаните. На чело на компанијата од: 2011 година